PERUNA ON PYÖREÄ,

PERUNA ON SOIKEA,

PERUNA ON RUOKA IHAN OIKEA.

 Ihanat uudet perunat, muhevat uuniperunat, upeat gratiinit ja muut...

peruna on perusruokaa parhaimmillaan. Se on löytänyt p aikkansa udestaan suomalaisessa ruokapöydässä.

peruna on terveellinen ja hyvänmakuinen kivennäisaineiden ja vitamiinien lähde. Ja sopii myös painostaan huolehtiville, sillä peruna itsessään ei lihota.

Peruna edullinen ruoka-aine, josta saa niin arkeen, kuin juhlaankin mitä moninaisempia herkkuja.

 

Nämä vinkit olen poiminut kirjasta KOTIVINKIN UUSI PERUNAKIRJA

 

 Yrttiperunat

1kg uusia perunoita

voita tai margariiniä

1/2 dl hienonnettua persiljaa

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2rkl hienonnettua vihantakrassia

1tl oreganoa tai basilikaa

 

Keitä perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. (jos kuori on ohut, ei tarvitse kuoria)

Ruskista kevyesti rasvassa ja ripottele yrtit mausteeksi.

 

Hyvää esimerkiksi savukinkun ja hyvän salaatin kanssa.

 

Kesäinen perunasalaatti

 

6-8 keitettyä perunaa

1-2 herkkukurkkua

pieni purjo

kastike:

1dl majoneesia

1dl kermaviiliä

3rkl sinappirelissiä

pippuria, paprikajauhetta

 

Kuutioi ja kuori perunat.

leikkaa myös kurkku kuutioiksi.

purjo ohuiksi renkaiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle.

 Tarjoa jäähdytettynä.