PERUNA ON PYÖREÄ,
PERUNA ON SOIKEA,
PERUNA ON RUOKA IHAN OIKEA.
Ihanat uudet perunat, muhevat uuniperunat, upeat gratiinit ja muut...
peruna on perusruokaa parhaimmillaan. Se on löytänyt p aikkansa udestaan suomalaisessa ruokapöydässä.
peruna on terveellinen ja hyvänmakuinen kivennäisaineiden ja vitamiinien lähde. Ja sopii myös painostaan huolehtiville, sillä peruna itsessään ei lihota.
Peruna edullinen ruoka-aine, josta saa niin arkeen, kuin juhlaankin mitä moninaisempia herkkuja.
Nämä vinkit olen poiminut kirjasta KOTIVINKIN UUSI PERUNAKIRJA
Yrttiperunat
1kg uusia perunoita
voita tai margariiniä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2rkl hienonnettua vihantakrassia
1tl oreganoa tai basilikaa
Keitä perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. (jos kuori on ohut, ei tarvitse kuoria)
Ruskista kevyesti rasvassa ja ripottele yrtit mausteeksi.
Hyvää esimerkiksi savukinkun ja hyvän salaatin kanssa.
Kesäinen perunasalaatti
6-8 keitettyä perunaa
1-2 herkkukurkkua
pieni purjo
kastike:
1dl majoneesia
1dl kermaviiliä
3rkl sinappirelissiä
pippuria, paprikajauhetta
Kuutioi ja kuori perunat.
leikkaa myös kurkku kuutioiksi.
purjo ohuiksi renkaiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle.
Tarjoa jäähdytettynä.
Kommentit