Tiesittekö muuten, että perunasta saa ihania makeitakin leivoksia?

Tässä Suklaa-perunaleivosten ohje:

2dl vettä

2dl perunahiutaleita

1dl tomusokeria

1dl manteleita

125g taloussuklaata

2tl vanilliinisokeria

(4rkl konjakkia)

Pinnalle:

100g taloussuklaata

nonparelleja tai mantelirouhetta

sekoita perunahiutaleet veteen ja anna seoksen turvota sakeaksi.

lisää tomusokeri, jauhotetut mantelit, vesihauteessa sulatettu suklaa, vanilliinisokeri ja konjakki.

sekoita taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tasainen tanko, jaa se noin 24 osaan ja pyörittele ne palloiksi tai kananmunan kokoiseksi leivoksiksi.

Kuorruta ne sulatetulla suklaalla ja koristele niiden pinta mantelirouheella tai suklaan värisillä noparelleilla.

pane leivokset kylmään kovettumaan ennen tarjoamista.